Paj

Pajer i alla former är något som uppskattas väl, när det gäller bak- och matlagning här i huset. Paj är så gott!



Salami & broccolipaj


Pajdegen görs med fördel i matberedaren.
1 dl grahamsmjöl, 1 dl Dinkelmjöl fullkorn och 1 dl vetemjöl Special mixas till en smuldeg med 150 gr smör och 1 msk kallt vatten.
Fördela smuldegen i en pajform med mjölad hand. Förgrädda pajskalet 15 minuter i 225 graders ugnsvärme.
När 5 minuter återstår, fördela 1 skivad gul lök och ca 15 cm skivad purjolök, i botten på pajformen. 

Koka under tiden 3 dl broccoli och 1 palsternacka skuren i slantar, några minuter.
Ta ut pajformen ur ugnen och varva 100 gr skivad salami med grönsakerna på lökbädden. Strö över lite örtsalt och italiensk salladskrydda. Toppa med Kalamata Oliver.

Blanda 250 gr keso m chilismak med 3 ägg och 2 dl riven ost. Salta och peppra något och strö över blandningen över pajen.

Gratinera i ugnen ca 20 minuter. En grönsallad är gott till.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0