Lördag

Fredagens födelsedagsmiddag hos föräldrarna med mina bröder, var trivsamt och ett bra avslut på en intensiv arbetsvecka.
Gårdagens middag bjöd jag en vän på, hemma hos henne :-)
Efter en mustig köttsoppa (tillagad i tryckkokaren) till lunch hemma med bror, gjorde jag iordning det som skulle med till middagen på Söderön.
En lammrygg marinerades med olivolja, soya, pressad vitlök, stött rosmarin, pressad citron, honung, salt och peppar. Rotsaker till en rotsaks-gratäng packades ner tillsammans med ett paket grädde.
Med arbetshandskar och sekatören i bakfickan bar det sedan av.
Vi tillbringade ett par timmar i trädgården för att beskära det sista på äppelträden, samt att ta oss an plommonträden, lite sent på året, men inte för sent. Plommonträd ska inte beskäras under vintern, egentligen under JAS-perioden, juli-september, vi får hoppas att november blir relativt mild :-).
Under tiden stod lammryggen i ugnen på svag värme. Kylig luft ute gjorde oss lätt frusna och det var skönt att komma in i värmen och till den underbara doft som spridit sig i köket och ut i hallen.
Rotsakerna skivades och fick sjuda i grädde på spisen en stund, lite riven ost blandades i innan allt hälldes över i en ugnsform och gratinerades en kvart i ugnen.
Ett glas rumstempererat rött vin till, fulländade middagen.
Lördagen blev en härlig dag från morgon till sena kväll :-)
Kommentarer
Postat av: Karöhillarna
Hej! Visst är det bra med vänner som gillar varm soppa!! 8=)
Postat av: Anonym
Ja, både soppa och vänner värmer gott!
Trackback