Skorpor

Att baka på morgonen på helgerna, tycks ha blivit en vana här i huset :-)
Experimenterade lite med ett skorp-recept på lördagsmorgonen, vilket lockade till en variant av dito i söndagens bak. Båda sorterna blev himla goda :-)
Sätt på ugnen på 200 grader.
Rör 100 gr rumsvarmt smör och 1½ dl farinsocker poröst i en skål. Rör ner 2 ägg. Hacka och tillsätt 3/4 dl sötmandel samt 1 msk honung. Blanda och häll i 2½ dl fullkorns Dinkel, 2½ dl siktat dinkelmjöl, 1½ tsk bakpulver och 1 tsk kanel. Arbeta ihop till en deg.
Dela i 3 längder och rulla ut till längder som fyller plåtens längd.
Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Skär de varma längderna i sneda, ca 2 cm breda bitar. Vänd upp ena snittytan på samtliga bitar och grädda vidare ca 5 min. Vänd andra snittytan upp och grädda ytterligare ca 5 min.
Jag lät dem svalna på plåten efter jag tagit ut dom ur ugnen. Knapriga och goda blev resultatet!
I den andra varianten bytte jag ut kanel mot 2 tsk stött anis och lade till 2 msk krossad linfrö.
Resultatet blev detsamma, om än något nyttigare kanske :-)
Kommentarer
Postat av: Elizabeth Pritchett
These scones were fantastic. The anise seed was a nice touch! We gobbled down all of them within a day. We will most certainly save this recipe. Thank you again. We would love to bake with you one day. If you would be interested in a pizza baking session, we could bring ingredients.
PS. Chris made a lovely lamb and mushroom soup for dinner. Those mushrooms are full of flavor and texture. Delicious.
Postat av: Anonym
Thank you, I'm glad you liked the scones :-)
Definitely pizza baking a day and when the stone oven is heated up anyway, we might bake a soft thin bread on the same time, if you like. We'll keep in touch!
Nice to hear that you also like lamb :-) /Pia
Trackback