Hantverk



Att baka är en av de mest avkopplande aktiviteter man kan ägna sig åt.
Om man tycker om att baka vill säga. :-)



I år har en degblandare inskaffats till Bagarstugan. Ett moment som numera är smidigare, då maskinen får göra det tyngsta jobbet, att blanda en deg på 5-6 L degvätska är ett tungt jobb.
Men egentligen föredrar jag ändå att bearbeta degen för hand. Det är det som är känslan med bakningen, att knåda och känna degen bli smidig i sina händer.



Att baka är ett hantverk. 
Man kan använda brödformar för att stansa ut lika stora brödkakor med hål i mitten. Har man möjlighet att hänga upp brödet på stång efteråt är det lämpligt att använda form. Det går också att kavla ut bröd utan att använda form, ingen kaka blir då den andre lik, varje brödkaka blir unik, ett litet konsthantverk :-) 
Resultatet, smakmässigt blir ju förstås detsamma, med eller utan form.

Bröd från bagarstugan är alltid en uppskattad gåva att ge bort till en vän, t ex om man är bjuden till middag hos en god granne :-)



Dagsverket från kl 06 på morgonen avslutades på eftermiddagen vid kl 15.
Noggrant avstädat har vi lämnat stugan i ett gott skick för nästa bak-lag att ta vid imorgon bitti.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0