Ugnsvärme



Gårdagens busväder fick det att kännas otroligt skönt att komma in i hus-värmen efter kvällens hundpromenad, trots att hela "vinter-munderingen" åkt på.
Är man lite frusen när man kommer in, finns det två enkla sätt att bli varm på. Förutom en kopp te.
Antingen dammsuger man eller så bakar man, då rör man på sig och får fart på blodomloppet. Det finns förstås andra, kanske roligare sätt att få upp värmen :-)
Hade det funnits järnspis här, hade det brunnit i den nu. Men, man tar vad man har. Ugnen ger också värme. Det blev ett litet bak, en omgång knapriga Franska Pepparkakor. Mm, doften av ingefära och kanel kändes helt rätt med den snöyra som rådde utanför fönstret.



Imorgonkväll blir det återigen bakning i bagarstugan. :-)
Mjuka hällakakor är ett surdegsbröd, så vissa förberedelser krävs kvällen innan, som att skålla rågsikt.
Min ljuva gjutjärnsmortel har hängt med många år (som jag en gång fick av moster Maj), en rymlig och djup mortel. Den bästa!
Till imorgon är det anis och fänkål som ska stötas.
Förutom mjukbrödet ska vi baka Vörtlimpor och kvällens middag blir förstås stenugnsbakad pizza. Mums!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0