Baktankar

Hm, nu har vi iallafall bakat för sista gången i år i bagarstugan :-)
Söndagens bak var extra roligt, vi prövade lite nya recept, bakade flera sorter, men med mindre satser.
Limporna gräddades förstås sist, här är det både Vörtlimpor och Farinlimpor med kummin och fänkål.
Vi bakade även ett par satser Lövstabröd, där hälften bakades utan sötningsmedel. De 40 bröden blev min julklapp till min granne, pensionären Olga, hon blev rörande tacksam :-)

Nytt var dessa rågsiktskakor, typ skräddarkakor med hål i. En härlig deg att bearbeta, lite annorlunda,
kanske för att det var ägg i degen.

Det var lite trickigt med gräddningen av skräddakakorna, då ugnen fortfarande var för varm.
Vi fick vrida på och flytta om kakorna under gräddningen så att de fick en någorlunda jämn gräddning.
Genom att pensla bröden med uppvispat ägg fick de en fin glänsande yta. När de var klara såg de riktigt fina ut och smaken var det absolut inget fel på :-)

Pizza till lunch var givet. :-)
Kommentarer
Trackback