Dillfrikassé
Tryck-kokaren har åter tjänstgjort en kvart..:-)
Det var länge sedan jag kokade Dillköttfrikassé, ( kort o gott: dillgryta).
En god gryta som med hjälp av tryck-kokaren blev färdig i ett nafs..
½ L vatten, 1 grönsaksbuljong, 1 tsk salt, några krossade vitpeppar, 4 kryddnejlikor 2 morötter och en hackad gul lök åkte ner i grytan.
Medans det kokade upp tärnade jag upp ½ kg innanlår av nöt och la i när det nått kokpunkt.
På med locket och tryck-koka i 15 minuter.
Under tiden så gjorde jag en Cole Slaw till; strimlad färsk vitkål, riven morot och lite hackad gul lök blandas med en klick majonäs. mmm riktigt gott!
Släpp ut trycket ur kokarn och blanda till redningen bredvid;
2 dl grädde 2½ msk mjöl blandas och hälls i grytan som därefter behöver ett uppkok. Rör om under tiden.
Sen får den inte koka mer när det är dags att lägga i en ägg-gula och 1 dl hackad dill. Rör om och sjud en stund, sen är det klart!
Snabb enkel och god middag!
Nu finns energi till några timmars trädgårdsfix vid torpet, innan Nikey ska inackorderas hos kusin över helgen..