Lasagne
En riktig favorit bjöds till middag vid torpet idag.
Vegetarisk Lasagne, en smakupplevelse utöver det vanliga - när det gäller lasagner :-)
Sätt ugnen på 200 grader.
Hacka 2 gula lökar och 2 vitlöksklyftor.
Fräs löken i olivolja med 500 gr skivade champinjoner och 2 st strimlade röda paprikor.
Tillsätt 2 brk ekologiska krossade tomater och 1 grönsaksbuljongtärning. Krydda med 1 tsk salt och ½ tsk chilipulver, 1 tsk paprikapulver, 2 tsk oregano och några drag med svartpepparkvarnen. Lägg i 2 lagerblad.
Sjud sakta i 10 minuter.
Blanda 500 gr keso med 1 fp bladspenat, lite salt och muskot.
Riv 4 dl ost.
Smörj en eldfast form.
Varva lasagneplattor, sås, keso och ost. Avsluta med ett lager sås och överst ost.
Grädda 20-25 minuter.
Servera med en sallad till, idag blev det tomatsallad med rödlök och en vinägrett dressing till.