Lasagne

En riktig favorit bjöds till middag vid torpet idag. 



Vegetarisk Lasagne, en smakupplevelse utöver det vanliga - när det gäller lasagner :-)

Sätt ugnen på 200 grader.

Hacka 2 gula lökar och 2 vitlöksklyftor.
Fräs löken i olivolja med 500 gr skivade champinjoner och 2 st strimlade röda paprikor.
Tillsätt 2 brk ekologiska krossade tomater och 1 grönsaksbuljongtärning. Krydda med 1 tsk salt och ½ tsk chilipulver, 1 tsk paprikapulver, 2 tsk oregano och några drag med svartpepparkvarnen.  Lägg i 2 lagerblad.

Sjud sakta i 10 minuter.

Blanda 500 gr keso med 1 fp bladspenat, lite salt och muskot.

Riv 4 dl ost.

Smörj en eldfast form.

Varva lasagneplattor, sås, keso och ost. Avsluta med ett lager sås och överst ost.

Grädda 20-25 minuter.

Servera med en sallad till, idag blev det tomatsallad med rödlök och en vinägrett dressing till.






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0