Testpanel till lunch
Bjöd hem min närmaste kusin och hennes man till lunch eftersom vi misslyckats att få till en middag senaste månaderna av olika anledningar, men idag var dom här på lunch :-)
En favorit ur boken "Våra bästa GI-recept" blev bjudlunchen:
Salamifylld sesamkyckling, där pesto o salami gör att kycklingen blir saftig och får en härlig smak.
Snitta 4 kycklingfileér och fyll med 4 msk pesto, lägg i några skivor Toscana Salami i varje filé, pensla med olivolja och strö över Sesamfrön och några drag med pepparkvarnen. Och så lite Mineralsalt förstås.
I boken står 250 grader i 15 minuter men jag kör 45 minuter i 175 grader. Känns som att den blir saftigare då..
Till serverade jag en grönsallad av lite isberg, Maché, sockerärtor & purjolök. Lagom saftig med en dressing gjord på Olivolja, citron, en pressad vitlöksklyfta, italiensk salladskrydda, peppar o lite salt.
Skivad tomat varvat med mozarella fick eget uppläggningsfat. Liksom en skål med Fullkorns-Bulgur.
Till kaffet behövde jag få till något glutenfritt.
Eftersom jag är inne i en äppel & päronkak-period just nu :-) så gjorde jag en för mig ny glutenfri variant som jag ville testa på sällskapet.
En saftig Äppel & päronkaka med kokos & kanel
Mums vad god den blev! Ljummen med Carte dÓrs vailjglass till!
Blanda alla torra ingredienser: 3 msk potatismjöl, 2 dl råsocker (ekologiskt :-) 2 tsk bakpulver, 1 tsk vaniljsocker samt 2 dl kokosflingor.
Lägg i 150 gr smör och med gaffel eller för hand fingrar man till en smulig massa.
Knäck 2 ägg och häll i 1 dl creme fraiche + 1 tsk vaniljsocker till. Blanda runt och häll över i en smörad och kokosströad form med avtagbara kanter.
Skala och klyfta 1 stort äpple och 2 päron i en bunke vid sidan om och strö kanel och lite råsocker över alla bitar.
Tryck ner bitarna i smeten i formen och grädda i 45 minuter i 175 grader.
Lätt som en plätt och helt klart godkänd av kritisk testpanel :-)