Snabb Gulasch

Jag tycker om att laga mat och helst ska det få ta den tid den behöver, men ibland är tiden knapp, som den var för mig igår. Tryckkokaren är suverän sådana tillfällen, eftersom man kan lägga i allt på en gång och så sköter den sig själv medans man kan göra något annat kreativt!

Till Gulaschen skalade och slantade jag 3 morötter och 1 palsternacka, ½ purjolök, 1 gul lök och 2 vitlöksklyftor.
Ner med det i tryckkokaren, som redan stod på påslagen spis, med 4 dl vatten, 1 grönsaksbuljongtärning, ett kläm på tomatpuré tuben och lite soya. Strö över några dofter chili- och paprikapulver, peppar och salt.
Ovanpå allt la jag en fryst köttfärsklump på 800 gr (som jag plattat till innan den frystes in).
Vid det här laget (5 min från start) har vattnet hunnit bli nära kok-varmt och locket sattes på.

Kokaren kommer då snabbt upp i tryck och jag lät den stå o tjuta i 10 min innan jag flyttade den från plattan och släppte ut trycket. Delade på köttfärsklumpen i mindre bitar, strödde över lite broccoli från frysen och satte på kokaren ytterligare 1 min, bara så den kom upp i tryck. 

Sen var det färdigt. Ut med trycket ännu en gång och rör om lite innan servering. Lite persilja på ser trevligt ut och en klick creme fraiche med pressad vitlök i är pricken över i. 

Snabbt och väldigt gott! 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0