Päronpaj m knäckig smuldeg
Päronpaj blev det av "jobb-päronen" som annars förgås, en förkärlek för bananer tycks råda i vårt fikarum, så päronen blir alltid över. Har bjudit kollegorna på en sån här paj förrut, så det blir en favorit i repris. :-)

Börja med smuldegen efter att ugnen är påsatt på 175 grader:
Jag använder alltid matberedaren som jag anser är oumbärlig i köket.
Lägg i 4 dl havregryn, 2 dl vetemjöl eller grahamsmjöl för en nyttigare variant, ½ dl socker eller råsocker, 1 dl sirap och 200 gr smör. Kör igång mixern tills det blivit smuligt.
Smörj formen.
Skala 12-16 päron beroende på hur många pajer som ska göras. Skär päronen i bitar och lägg i en bunke. Strö över 2 tsk kanel, 2 msk maizena och ½ dl socker och blanda runt.
Häll över i formen och strö smuldegen över päronen. Grädda i ca 45 minuter.
Vaniljglass till är riktigt gott, men vaniljsås går förstås också bra.

Börja med smuldegen efter att ugnen är påsatt på 175 grader:
Jag använder alltid matberedaren som jag anser är oumbärlig i köket.
Lägg i 4 dl havregryn, 2 dl vetemjöl eller grahamsmjöl för en nyttigare variant, ½ dl socker eller råsocker, 1 dl sirap och 200 gr smör. Kör igång mixern tills det blivit smuligt.
Smörj formen.
Skala 12-16 päron beroende på hur många pajer som ska göras. Skär päronen i bitar och lägg i en bunke. Strö över 2 tsk kanel, 2 msk maizena och ½ dl socker och blanda runt.
Häll över i formen och strö smuldegen över päronen. Grädda i ca 45 minuter.
Vaniljglass till är riktigt gott, men vaniljsås går förstås också bra.
Kommentarer
Trackback